Заклади культури

Оновлено: 27 Квітня 2020, 11:22

Комунальний заклад культури міський палац культури ім.Леоніда Бикова

Адреса: вул.Шкільна, 9

Телефон:+380 (626) 41-09-84, +380 (626) 44-45-00

Директор – Сергєєв Сергій Володимирович

В палаці працюють 18 клубних формувань (колективів народної творчості, любительських об’єднань, клубів за інтересами) для дітей та дорослих з загальною кількістю учасників 639 чоловік: для дорослих – народний вокальний ансамбль “Мелодія”, шахово-шашечний клуб, клуб поетів ім. М.Кулініча; для дітей: танцювальні колективи “Ассоль”, зразковий «Експрес», «Імперія танцю», зразковий клуб бального танцю «Серпантин», зразковий вокальний ансамбль «Melody», театральна студія, спортивний клуб «Резерв» тощо.


Комунальний заклад культури міський палац культури «Будівельник»

Адреса:вул.Маяковського, 9

Телефон: +380 (6264) 6-50-58,+380 (6264) 6-68-14

Директор – Кулініч Наталя Іванівна

В палаці працюють 18 клубних формувань, любительських об’єднань та клубів за інтересами, з них 2 – мають звання “зразковий” – зразковий дитячий хореографіч-ний колектив “Елеонорушки” та зразковий дитячо-юнацький оркестр народних ін-струментів “Радість”, 3 – звання “народний” – народний театр книги “Еспада”, народ-ний фольклорний гурт “Курінець”, народний ансамбль української пісні “Горицвіт”, бо-ксерський клуб, вокальна студія “Мозаїка”, “Клубна гостинна”, студія східного танцю «Хабібі», студія естрадної музики «Експансія» клуби за iнтересами для дiтей та пiдлiткiв: клуб молодших школярiв «Веселка»; клуб народних традицій «Первоцвіт»; клуб середнiх школярів «Дивоцвіт»; клуб для старшокласникiв «Натхнення».


Комунальний заклад культури клуб «Зоря»

Адреса: вул.Рилєєва, 16

Телефон: –

Директор:Макарова Олена Олександрівна

В клубі працюють танцювальні, вокальні, театральні гуртки, діє студія гри на піаніно, в яких займаються понад 150 жителів сел.Ясногірка. Працівники клубу освоюють такі нові форми роботи як вертеп, бенефіс, що приваблюють глядачів.


Комунальний заклад культури клуб «Надія»

Адреса:вул.Молодіжна, 1

Телефон:+380 (626) 41-82-65

Директор:Сердюк Олена Борисівна

В клубі працюють танцювальні, вокальні, театральні гуртки, які об’єднують понад 200 мешканців сел.Новоселівка. Велика увага приділяється розвитку народної творчості, фольклору. В клубі створені спортивні гуртки, функціонує тренажерна зала.


Початковий спеціалізований мистецький заклад школа мистецтв № 1

Адреса: вул.Ювілейна, 44

Телефон:+380 (6264) 7-14-30

Директор: Коваленко Віктор Степанович

У школі працюють 9 відділень: хореографічне, театральне, оркестрове, духо-ве, естрадне, народне, вокальне, духовного співу. Навчається 520 учнів. Вже став традиційним Обласний конкурс юних скрипалів «Срібна струна», в якому беруть участь більш 50 виконавців зі всієї області. Для учасників конкурсу – участь безкоштовна. Симфонічний оркестр та оркестр народних інструментів школи мистецтв мають почесне звання «Народний».


Початковий спеціалізований мистецький заклад школа мистецтв №2

Адреса:вул. Петра Гайдамаки , 6

Телефон:+380 (626) 41-30-02, +380 (626) 41-37-69

Директор: Коргут Анатолій Антонович

У школі плідно працюють 9 творчих колективів учнів та 5 колективів викладачів (хори, дуети, вокальні та інструментальні ансамблі, квартети). В школі навчається 315 учнів. Учні та викладачі школи постійно беруть активну участь у різноманітних конкурсах, концертах, фестивалях. Інструментальний ансамбль має звання «Народний», а вокальному ансамблю «Жемчужина» – присвоєно звання «Зразковий».


Початковий спеціалізований мистецький заклад школа мистецтв № 3

Адреса:вул. Біляєва, 121а

Телефон: +380 (6264) 6-37-53, +380 (6264) 6-42-64

Директор: Зємцов Едуард Вікторович

В школі працюють 13 відділів, 5 відділень, на яких навчаються 563 учні. Два оркестри школи – духовий та естрадний – підтвердили звання «Зразковий». Два театральних колектива «Лялька» та «Колесо» також отримали звання «Зразковий». Заклад перейшов до нової моделі школи естетичного виховання комплексного типу. Для цього було створено нові навчальні плани. Велика увага приділяється індивідуальній підготовці перспективних учнів до вступу у профільні навчальні заклади, а також роботі творчих колективів.


Початковий спеціалізований мистецький заклад художня школа

Адреса: вул.Марата, 15

Телефон:+380 (6264) 5-93-26

Директор: Соколова Яна Анатоліївна

В школі працюють 3 відділення: підготовче, “Малюк”, вечірнє відділення. Поряд з учбовим процесом викладачами та учнями школи проводяться низки заходів, спрямовані на залучення дітей та молоді міста до творчого самовиявлення, духовної культури, гармонійному розвитку особистості, зміцненню міжнародних зв’язків. Колектив учнів та викладачів гідно представляє місто на обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах, фестивалях, оглядах, не забуваючи й про культурне життя свого міста. В школі навчаються 205 учнів.


Музей історії міста

Адреса:вул. Академічна , 60

Телефон:+380 (6264) 5-51-58

Директор: Волошина Наталія Євгенівна

Музеєм здійснюється наукова, виставково-експозиційна, екскурсійна, лекційна робота. Лекційно-екскурсійна тематика налічує понад 30 найменувань і проводиться за 5 циклами: учбові, тематичні, етнографічні. На базі працює клуб вишивальниць «Чарівниця», клуб «Ветеран». Дні музею проводяться в формі усних журналів «Хочу все знать», які набули велику популярність. Науковими співробітниками музею були розроблені інноваційні форми обслуговування мешканців міста.


Художній музей

Адреса: вул.Академічна , 60

Телефон: +380 (6264) 5-03-05

Директор: Орлова Олена Олександрівна

Музеєм здійснюється наукова, виставково-експозиційна, екскурсійна, лекційна робота. Співпраця з творчими об’єднаннями та майстрами декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва дає можливість мешканцям міста милуватися живописом, вишиванками, виробами з берести, роботами флористів, шовкописанням. По цим напрямкам при музеї працюють майстер-класи.


Центральна міська публічна бібліотека 

Адреса:вул. Марії Приймаченко , 16

Телефон: +380 (6264) 7-14-04

Директор: Помоз Олена Григорівна

ЦМПБ ім.Горького та 14 бібліотек-філій, розташованих на всій території міста та прилеглих селищ: Центральна міська публічна бібліотека ім.М.Горького вул. Марії Приймаченко , 16 тел. +380 (6264) 7-14-04

Це регіональний інформаційно-консультаційний та координаційний центр з питань бібліотекознавства та бібліографії для 73 бібліотек інших систем і відомств міста та для бібліотек міст Північної зони Донецької області. Як Муніципальний інформаційний центр фахівці забезпечують поповнення ЕБД „Місцеве самоврядування” новими текстами матеріалів сесій міськради (усього 85 сесій) та видання бюлетеня „Решения сессий городского совета”. Щомісяця фахівці-бібліографи та методисти готують та видають 1-2 краєзнавчі, інформаційні, методичні та бібліографічні видання, загальним накладом до 200 примірників за рік. Бібліотека – місце зустрічей та спілкування громадян міста, представників різних громадських, політичних та суспільних організацій і товариств. Діють Інтернет-центри, електронна читальна зала, англомовний ресурсний центр. В цьому році дванадцять бібліотек з системи вже мають можливість користуватися послугами Інтернету. Публічними бібліотеками сімейного читання, осередками домашнього затишку є бібліотеки:

Бібліотека-філія № 2 ім.В.Маяковського вул.Центральна, 1

Бібліотека-філія № 3 ім.В.Короленка вул. Н.Курченко, 26

Бібліотека-філія № 5 ім. У.Громової вул. Українська, 77.

Бібліотека-філія № 6 ім.Т.Шевченка вул.Волгодонська, 26

Бібліотека-філія № 7 ім.М.Некрасова вул.Софіївська, 151

Бібліотека-філія № 8 ім.М.Свєтлова вул.Лівобережна , 295

Бібліотека-філія № 9 ім.М.Коцюбинського вул. Курортна, 21

Бібліотека-філія № 11 ім.Л.Українки вул.Молодіжна, 1

Бібліотека-філія № 12 ім.П.Мирного вул.Дніпропетровська, 2

Бібліотека-філія № 13 ім.І.Франка вул. Кемерівська, 31

Дитяча центральна бібліотека ім.О.Пушкіна вул.Паркова, 14

Бібліотека-філія № 17 ім.А.Чехова вул.Велика Садова, 62

Бібліотека-філія № 18 ім.С.Єсеніна вул.Бєлгородська, 93

Бібліотека-філія № 19 ім.М.Рибалка вул. Біляєва 121 а

Ці бібліотеки окрім щоденного задоволення інформаційних потреб своїх читачів проводять велику просвітницьку діяльність, згуртовуючи у своїх стінах родини, зміцнюючи сімейні стосунки.

Краєзнавчу бібліотеку ім. В.Маяковського (вул. Центральна, 1) знають усі жителі мікрорайону. Кожен відвідувач отримає в ній відповідь на любе запитання краєзнавчої тематики. Досягнуто цього завдяки творчої пошукової роботи самих читачів і бібліотечних працівників. Задоволення усіх потреб читачів – головне в їхній роботі.

Маленька філія ім. П.Мирного (вул. Дніпропетровська, 2) у м-ні Станкострой свою роботу будує на пробудженні у кожного свого відвідувача, і особливо юного читача, почуття гідності за Україну, гідності найменуватися „українцем” чи „українкою”, „козачком” чи „козачкою”. Це – бібліотека національного відродження.

Єдиний центр дозвілля у селищі Шабельківка, а саме бібліотека – ім. Т.Шевченка (вул. Волгодонська, 26). Цей колектив постійно перебуває у творчих пошуках, створюють відповідні умови читачам для їхнього кругозору та проведення повноцінного дозвілля.

Бібліотека ім. Л.Українки (вул. Молодіжна, 1), що розташована в селищі Новоселівка, знайшла собі місце у селищному Будинку культури. Тож бути корпоративним партнером для працівників Будинку культури у підготовці і проведенні як загально-селищних, так і бібліотечних масових заходів – її основне завдання. Поняття „будинок культури” і „бібліотека” для жителів невеличкого селища – єдине і не роздільне. Для міста Краматорська питання його екологічного стану та екологічної просвіти населення таке ж гостре, як і для жителів усього Донбаського регіону. Відповідальність за зростання екологічної грамотності краматорчан у масштабах одного з найбільших селищ міста Ясногірки взяла як свою головну місію бібліотека ім. М.Свєтлова (вул.Кірова, 295). І з допомогою вдячних користувачів вона з цим успішно справляється. Також діє інтернет центр.

Дитяча бібліотека ім. М.Некрасова (вул.Софіївська, 151), своє головне завдання вбачає, передусім, у сприянні інтелектуального розвитку, як юних, так і дорослих читачів.

Це їм вдається, завдяки багаточисельним конкурсним, ігровим заходам та іншого роду інтелектуальних турнірів. У мікрорайоні Старе місто усі навчальні заклади – загальноосвітні школи, машинобудівний коледж, професійне училище, школа мистецтв № 2, інші громадянські організації добре знають можливості і послуги бібліотеки ім. А.Чехова (вул. Велика Садова, 62). Передусім колектив бібліотеки надає такі послуги, як допомога в освіті людям різного віку – від молоді до пенсіонерів. Діє інтернет центр.

„Книжковий дім” – тільки так можна назвати дитячу центральну публічну бібліотеку ім. О.Пушкіна (вул.Паркова, 14). Одна із важливих місій цієї бібліотеки – удосконалення і розвиток внутрішнього світу дитини та її творчих здібностей. Читачі бібліотеки приймають участь в багаточисельних конкурсах. В роботі ДЦБ ім.О.Пушкіна постійно щось змінюється, експериментується, впроваджуються нові форми і напрямки роботи – співпраця з національними меншинами, розробка та впровадження нової Програми занять з формування інформаційної культури школярів, нове у роботі Служби інформаційної підтримки освіти. Завдяки активній комп’ютеризації бібліотечно-бібліографічних процесів читачі користуються Електронною базою даних, у якій 44000 записів. Діє інтернет центр.


Народний театр пісні «Краматорські дівчата та хлопці»

Адреса:бул.Машинобудівників, 37

Телефон: +380 (6264) 3-74-01

Директор: Герасимов Віктор Володимирович

Головною метою роботи народного театру пісні є пропаганда та популяризація народної пісенної творчості, навчально-репетиційна робота, концертна діяльність, удосконалення діючого та реалізація нового музично-пісенного репертуару. Вся концертна діяльність театру пісні здійснюється згідно з заходами міського відділу культури і туризму, а також з планами культзакладів міста. Театр пісні є постійним активним учасником культурно-мистецького життя міста, області. Він приймає участь в усіх святкових заходах, присвячених професійним, державним святам, що проводяться у місті.


Комунальне підприємство «Об’єднання парків культури і відпочинку»

Адреса:бул. Машинобудівників, 37

Телефон: +380 (6264) 5-85-77

Директор: Марінін Віктор Іванович

Майданчики комунального підприємства «Парки культури та відпочинку» є постійними культурними острівцями в нашому місті. Жодне свято не відбувається без концертної програми, яка проходить в парках. Це дитячі свята, виставки дитячої творчості, робіт майстрів прикладного, образотворчого мистецтва, фотовиставки. Мешканці міста із задоволенням відвідують парки, катаються на атракціонах, відпочивають на танцювальних вечорах, приймають участь в іграх, вікторинах, змаганнях.