Порядок надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю внаслідок війни


Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, які проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

🔰 Перелік пільг особам з інвалідністю внаслідок війни визначений статтею 13 Закону України від 22.10.1993 № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – https://is.gd/uJyQrg.

📌 Особам з інвалідністю внаслідок війни та прирівняним до них особам надаються такі пільги з оплати житлово-комунальних послуг:

🔹100-процентна знижка плати за користування житлом (квартирна плата);

🔹100-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб у межах середніх норм споживання;

🔹100-процентна знижка вартості палива, у тому числі рідкого, у межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення.

Площа житла, на яку надається знижка, становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, які проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

🏠Площа житла, на яку нараховується 100-процентна знижка, визначається в максимально можливому розмірі в межах загальної площі житлового приміщення (будинку) згідно з нормами користування (споживання) незалежно від наявності в складі сім’ї осіб, які не мають права на знижку плати.

Якщо в складі сім’ї є особи, які мають право на знижку плати в розмірі, меншому ніж 100 процентів, спочатку обчислюється в максимально можливому розмірі 100-процентна відповідна знижка плати.

Заяву на призначення житлової субсидії чи пільги можливо подати онлайн – на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України 👉https://portal.pfu.gov.ua/.

Як подати заяву на житлову субсидію чи пільгу через вебпортал ПФУ, – дивіться відеоінструкцію 👉https://is.gd/pb11KS

Види заяв на житлові субсидії та пільги – за посиланням: 👉https://is.gd/I3XQEd
Більше новин та актуальної інформації дивіться на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області:

фейсбук-сторінці — https://www.facebook.com/dn.pfy,

телеграм-каналі — https://t.me/PensFond_dn,

ютуб-каналі — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn/about

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області