Пішов з життя Віктор Степанович Коваленко

17.07.2020, 15:50, 106,

Гірка звістка про непоправну втрату сколихнула всю область. Відійшов у вічність Заслужений працівник культури України, Відмінник освіти, Людина і Музикант з великої літери, директор Мистецької школи №1 м. Краматорська Віктор Степанович Коваленко.

До свого 86-річчя він не дожив 5 днів. Біографія Віктора Степановича почалася як історія звичайного хлопчика. Він народився на Дніпропетровщині, пережив німецьку окупацію. Палку любов до музики унаслідував від матері, вона дуже гарно співала. Після армії закінчив Артемівське музичне училище та Харківську консерваторію.

Директором школи став у 1975 році. Практично все своє професійне життя він присвятив Краматорську, школі, дітям, музиці. Він дав путівку в життя багатьом тисячам випускників, тисячі з яких стали професіоналами. Своїм власним прикладом, своїм служінням мистецтву, своїми повчаннями він закарбував в серцях викладачів школи, в серцях учнів, батьків любов до мистецтва, вміння поважати та любити ближнього.

Сьогодні ми згадуємо його як мудрого Вчителя, який відкривав дітям та колегам невичерпну силу знань, чарівний світ мистецтва, який вчив розпізнавати добро і зло, радив бути співчутливим до чужого горя, життєлюбного і доброзичливого, з яким можна було поділитися і радістю, і смутком.

Зі щирою скорботою і світлою пам’яттю…