У Краматорську медики готуються до майбутньої зими


Олександр Гончаренко, начальник Краматорської міської військової адміністрації провів оперативну нараду з керівництвом відділу охорони здоров’я КМР та керівниками міських лікарень.

“В той час, поки на вулиці встановилась спека, лікарням важливо не забути виконати увесь необхідний комплекс робіт з підготовки до опалювального сезону. Це стосується перевірки систем опалення, виконання необхідних ремонтів та, з огляду на безпекову ситуацію в регіоні, продумати всі заходи щодо альтернативного забезпечення закладів теплом”, – наголосив під час спілкування Олександр Гончаренко.

Обговорили також процес злиття міських лікарень №№1, 2 та ДТМО. Наразі триває процес вибудовування майбутньої взаємодії відділень об’єднаного закладу, оптимізуються господарські та адміністративні відділи. У відділі охорони здоров’я міста наголошують — об’єднання стосується зменшення адміністративних апаратів і жодним чином не стосуватиметься безпосередньо роботи медичного та сестринського персоналу.

Минулого тижня 6547 мешканців нашого міста звертались до лікарів первинної ланки, з них 1288 — це діти. Також лікарі “первинки” здійснили 215 відвідувань пацієнтів удома. За попередній тиждень 399 пацієнтів пройшли лікування у стаціонарах міських лікарень.

Не зважаючи на “не сезон” майже два десятки краматорців звернулись за отриманням бустерної дози від коронавірусу, ще майже 80 вакцин залишаються в наявності в амбулаторіях міста.