Головною темою засідання виконкому став опалювальний сезон, що минув

20.05.2020, 16:46, 106,

Сьогодні у ході чергового засідання члени виконавчого комітету Краматорської міської ради ознайомились та обговорили підсумки роботи підприємств житлово-комунального господарства міста у зимовий період та розглянули ряд інших, не менш важливих питань.

     Про роботу енерговироблюючих підприємств в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр. доповідала начальниця відділу транспорту, зв’язку та енергетики Олена Бахмєтьєва. Загалом, вона відзначила, що цей опалювальний сезон пройшов доволі спокійно, лагідна зима дозволила, у певній мірі, зекономити кошти усім споживачам. При цьому, члени виконкому звернули її увагу на те, що вже на весні, коли на вулиці було доволі тепло, мешканці часто скаржились на високу температуру теплоносія. «Я розумію, як працює система опалення великого міста, розумію постачальників теплової енергії, що є певний баланс в середині енергосистеми, але якщо ми спостерігаємо постійне потеплішання, давайте вживати якісь заходи. Можливо треба витратитись зараз на модернізацію обладнання, але якщо це дасть економію коштів для мешканців та міста в майбутньому, це треба робити», – звернувся до теплопостачальників міський голова Андрій Панков. – «Я чекаю від вас пропозицій з обґрунтованими розрахунками у частині модернізації ваших систем, тому що і мешканці, і соціальна сфера відчуває на собі ці «перетопи» та з цим треба щось робити».

     Також досить прискіпливо члени виконкоми розглядали питання про затвердження переліку місць розміщення об’єктів сезонної торгівлі плодово-овочевою продукцією. Якщо раніше було визначено 11 таких місць, то сьогодні додалось ще два – обидва по вулиці Сіверській. Необхідність розміщення точок сезонної торгівлі обумовлена тим, що ринки у старому місті, на відміну від інших, працюють лише до обіду. Тому в інший час мешканцям цього районі ніде купити овочі «з грядки» окрім як у супермаркеті.

     Серед інших сьогодні також попередньо визначились із відповідями на 2 петиції містян: з приводу ремонту тротуарів та реконструкції фасадів по вулиці Марата Малиша Ю.В. та щодо облаштування тротуару від житлового будинку №17 до скверу Слави Пазушко Н.О. У відповідях на петиції відділ комунального господарства схвально оцінює ідеї мешканців та готовий їх реалізувати як тільки депутати виділять кошти на ці об’єкти.

     Найближчим часом шляхопровід по вулиці Академічній у районі Кутової Балки очистять від порослі дерев, що виросла самосівом та істотно обмежує видимість водіям та заважають проходу пішоходів – відповідне рішення про видалення зелених насаджень сьогодні підтримали члени виконавчого комітету.