Проєкти, надані до участі у конкурсному відборі у рамках Програми з відновлення України


Завершено етап надання пропозицій до участі у відборі проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України (в рамках Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком).

Програма поширюється на Донецьку, Луганську області (територію підконтрольну Уряду України), суміжні з ними Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Херсонську області, а також Київську (крім м. Київ), Одеську, Полтавську області.

Йдеться про 340 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури у східних регіонах та регіонах, де проживає значна кількість внутрішньо переміщених осіб.

Програма дозволить реалізовувати надважливі інфраструктурні проєкти на територіях зазначених областей. Це оновлення чи будівництво нових медичних закладів, закладів освіти, культури, спорту, ЦНАПів тощо. Тобто, вона спрямована саме на об’єкти інфраструктури, без яких повноцінне життя в громадах неможливе. Значущий фактор, що ці будівлі, відповідно до умов Програми, мають бути безбар’єрними та енергоефективними.

Відповідно до вимог участі у конкурсі пропозиції подаються органами місцевого самоврядування, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад.

Виконавчим комітетом Краматорської міської ради підготовлено та надано на розгляд Міністерства розвитку громад та територій України 39 інвестиційних проєктів у сферах освіти, охорони здоров’я, культури, дорожньої інфраструктури. Пропозиції сформовано за результатами аналізу стану та актуальної потреби у відновленні/розвитку інфраструктури у відповідних сферах, представлені до уваги та розгляду громадськості та презентовані на засіданні Громадської ради (протокол засідання).