Міський голова Краматорська відвідав з робочим візитом молодіжний центр «Молодість»

25.01.2022, 16:34, 354,

Олександр Гончаренко під час робочого візиту до МЦ «Молодість» ознайомився з його роботою, діяльністю організацій, розташованих у центрі, та обговорив з їх керівниками нагальні питання.

Центр було створено в 1992 році. У його приміщені загальною площею 259 м2  здійснювалася гурткова робота за різними напрямами. 

Наразі тут працює педагог-організатор Ольга Ляшенко та ведуть свою роботу молодіжні громадські об’єднання: ГО «Вільна Хата» і Пласт.

Для молоді та дорослих на базі центру проводяться зустрічі, тренінги та семінари за темами : «Гендерна рівність», «Протидія торгівлі людьми», «Відповідальне батьківство» тощо. 

Микола Дорохов, керівник громадської організації «Вільна Хата»,  розповів про її діяльність та проєкти, над якими вони працюють.

«Ми залучаємо молодь до роботи з дітьми та місцевим інтернатом. Також розвиваємо соціальне підприємництво «Творча майстерня», де всі бажаючі мають можливість спробувати себе у художньому і технічному напрямах та створити власноруч незвичайні речі, меблі тощо. А проєкт «Добрий сусід» направлений на допомогу сім’ям, що опинилися у складних життєвих ситуаціях. Для них ми робимо ремонти і трохи покращуємо умови життя», – зазначив Микола Дорохов.

Також ГО «Вільна Хата» долучається до організації та проведення музичних заходів та фестивалів.

Олександр Гончаренко запропонував керівництву організації задля підтримки культури у регіоні провести у Краматорську  фестиваль, де б свою творчість показали місцеві митці. Міський голова обіцяв всіляко сприяти реалізації цього задуму. 

Наталія Попова, керівник молодіжної організації Пласт у Краматорську, розповіла про її діяльність та потреби.

«Пласт – це український скаутинг. Ми розвиваємо емоційний інтелект та психологічну стійкість, критичне мислення, креативність, фінансову та цифрову грамотність, навички ораторського мистецтва, самоосвіти. Діти працюють у командах, розподіляють між собою ролі та задачі. Нас відвідує близько 30 дітей, і даного кабінету, на жаль, замало», – наголосила Наталія Попова.

Олександр Гончаренко зазначив, що у місті є вільні приміщення, які можна виділити в оренду для організації та вирішити питання з розміщенням.