В травні пенсіонери отримають перераховані пенсії у зв’язку з індексацією


1 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році», якою врегульовано питання проведення індексації пенсій у поточному році.

Постановою визначено, що з 1 травня 2020 року буде проведено перерахунок пенсії із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії, зазначеного в цьому пункті, не досягає 100 гривень, встановлюється доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

У разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат не досягає 2100 гривень, таким особам надається доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

В травні 2020 року 67,7 тисяч пенсіонерів м. Краматорська отримають пенсії в перерахованому розмірі.

У разі виникнення питань з пенсійного забезпечення, просимо звертатися на «гарячу» телефонну лінію управління 41-87-40 або через вебпортал електронних послуг.

Залишайтесь вдома! Не ризикуйте своїм здоров’ям та життям! Бережіть себе – збережете Україну!

Адміністрація управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області