Міський голова звернуся до адміністрації ринків Краматорська з рекомендацією піти на зустріч підприємцям

27.04.2020, 17:07, 68,

27 квітня о 8.00 відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації під головуванням Андрія Панкова, під час якого було розглянуто вимогу підприємців про дозвіл функціонування ринків в місті.

Біля десятої години під стінами будинку міської ради зібрались підприємці, що бажали отримати відповідь на своє прохання. З представниками ініціативнихгруп основних ринків міста спілкувався керуючий справами виконкому Краматорської міської ради Андрія Давискиби.
Мітингуючи звертали увагу міської влади на те, що з початку введення карантину та закриття ринків підприємці, що працюють на ринках, виявилися між «молотом та на ковальнею». З одного боку, вони не можуть здійснювати діяльність на своїх робочих місцях, не можуть заробляти гроші, так як ринки закриті та не працюють. З іншого боку, адміністрація ринків, зі слів підприємців, не звертає увагу на обставини карантину та продовжує виставляти рахунки за оренду в повному обсязі. Сума таких рахунків, згідно з наданими під час мітингу квитанціями на сплату, складає 7-8 тис грн. з одного торгового місця.

В рамках спілкування було досягнуто певних домовленостей, та напрацьовано «дорожню карту» з метою впровадження заходів, що приведуть до послаблення для підприємців наслідків карантинних заходів. Крім того, підчас зустрічі краматорці розповідали і про інші питання, частину яких вже вдалося вирішити, а інші – взяті до розгляду, та відповідні служби будуть сприяти їх вирішенню у межах своїх повноважень.

У цей же день заступник міського голови Сергій Боєвський провів робочу зустріч з представниками ДТЕК, аби домовитися з енергетиками про шляхи послаблення тиску на підприємців з оплати за електроенергію під час карантину. Суть питання з енергетиками полягає в тому, що підприємці оплачують за ще не спожиту електроенергію згідно з затвердженими раніше лімітами. Якщо затверджені ліміти не вибираються підприємством, енергетики накладають на нього штрафні санкції. Під час карантину фактичне споживання електроенергії впало, а рахунки за неї для підприємців не зменшились.


На зустрічі з ДТЕК було досягнуто домовленості, аби всі ринки звернуться до з проханням провести коригування затверджених лімітів, по факту фактичного споживання у березні. ДТЕК максимально швидко розгляне ці звернення, а ринки, у свою чергу, повинні урахувати це зниження в вимогах сплати.

Результатом сьогоднішніх нарад та зустрічей стало звернення міського голови Андрія Панкова, виходячи з наданих відповідними законами України та постановами Кабміну можливостями, до адміністрації 12 краматорських ринків з рекомендацією максимально зменшити до мінімуму всі платежі, які сплачують працюючі на ринках підприємці.