Члени виконкому вирішили, чи будуватимуть у Краматорську стерилізаційний центр

16.04.2020, 11:29, 83,

 Питання громадського транспорту, наведення ладу на прибудинкових територіях та стерилізація безпритульних тварин зацікавили членів виконкому найбільше.

    Засідання виконавчого комітету Краматорської міської ради розпочалось із об’ємної доповіді начальника відділу транспорту, зв’язку та енергетики з питання виконання Програми розвитку громадського транспорту і дорожньо-транспортної інфраструктури в м. Краматорську у 2018-2019 роки. Олена Бахмєтьєва розповіла про заходи, що були реалізовані у рамках виконання програми, зокрема це суттєве оновлення рухомого складу КП КТТУ, запровадження нових автобусних та тролейбусних маршрутів, поліпшення транспортного зв’язку віддалених селищ із центром міста, впровадження системи автоматизованої оплати проїзду та «Картки Краматорчанина». Також увесь парк комунального підприємства був оснащений пристроями зовнішнього та внутрішнього інформування, GPS-трекерами. Тепер мешканці та гості міста можуть із легкістю відслідковувати необхідний транспорт. Придбання тролейбусів з функцією автономного ходу дозволило не тільки запустити нові маршрути, а й допомогло місту в організації руху громадського транспорту в умовах ремонту вулиці Олекси Тихого. Сьогодні, частина мережі знеструмлена через ремонтні роботи, і саме тролейбуси з автономним ходом виконують перевезення пасажирів між житловими районами міста та промзоною. Завершено впровадження автоматизованої системи контролю та обліку рухомого складу (АСДУ), до якої також підключена функція контролю за рівнем витрат палива в автобусах КП КТТУ. У 2020 році Краматорськ очікує на оптимізацію мереж маршрутів громадського транспорту – тендер на виконання вже відбувся. Конкурс відбуватиметься за новими умовами. Члени виконкому попросили Олену Бахмєтьєву приділяти більше уваги аварійним ділянкам та безпеці пішоходів. За її словами, вже влітку у Краматорську мають з’явитись 3 нових світлофорних об’єкта із запланованих 5.

    За пропозицією Краматорського міського військового комісаріату у зв’язку з карантином були внесені зміни до організації проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2020 році – він почнеться після завершення карантину. При цьому демобілізація військовослужбовців строкової служби відбувається за раніше затвердженими графіками.

    Під час розгляду питання про затвердження Програми благоустрою прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків Краматорська на 2020 рік серед членів виконкому виникла дискусія, чи дійсно вона відповідає сучасним вимогам та тенденціям в умовах відсутності в Краматорську сформованих земельних ділянок під багатоквартирними житловими будинками. Програму на 2020 рік було прийнято більшістю голосів членів виконкому, але Андрій Панков доручив уважно розглянути це питання відділу житлового господарства спільно із управлінням містобудування та архітектури.

    Під час попереднього розгляду проекту рішення міської ради «Про розгляд підтриманої петиції Коваленко І.О. про будівництво стерилізаційних центрів у м.Краматорськ» члени виконкому погодились визначити недоцільним пропозиції, викладені в підтриманій петиції, адже замовити у приватних організацій послугу із стерилізації безпритульних тварин значно дешевше, ніж створювати таку структуру як окрему одиницю.

    Члени виконкому звернули особливу увагу відділу комунального господарства, що наше місто завжди вирізнялось з-поміж інших наявністю великої кількості зелених насаджень, тому питання про видачу дозволів на їх видалення викликало жваву дискусію. Міський голова зробив наголос на необхідності при плануванні робіт із видалення старих та аварійних дерев дотримуватись балансу, та у відповідній мірі виконувати висадку нових.

    В черговий раз члени виконкому відклали розгляд питання про затвердження статуту громадського формування з охорони громадського порядку «Сфера». На їх думку, для погодження такого важливого рішення представники організації мають навести достатньо переконливу аргументацію у необхідності створення такої структури у Краматорську.