Рятувальники та волонтери вчили відпочивальників, що робити, якщо людина тоне


Влітку багато громадян для свого відпочинку обирають узбережжя річок, ставків, водосховищ. Проте, попри позитивний та оздоровчий ефект такого відпочинку, останнім часом істотно збільшилася кількість надзвичайних подій на водних об‘єктах, що виникають через нехтування громадянами елементарних правил безпеки для відпочинку коло води.

Одним із найбільш ефективних напрямків, який активно використовують фахівці ДСНС з метою попередження виникнення трагічних випадків на водних об’єктах та навчання населення правилам безпеки, залишається проведення інформаційних заходів в місцях масового відпочинку громадян.

Так, 6 серпня краматорські рятувальники спільно з волонтерами Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України та спеціалістами Управління з питань цивільного захисту Краматорської міської ради прийняли участь у інформаційному заході на одному з водойм міста. Фахівцям вдалось привернути увагу відпочивальників до існуючих небезпек під час відпочинку коло води та навчити громадян правильним діям на випадок виникнення надзвичайної ситуації на воді.

Важливою частиною  заходу став етап, під час якого громадянам на спеціальному манекені продемонстрували основні дії щодо надання першої та реанімаційної допомоги людині, що тоне. Приємно, що багато людей не лише уважно дослухалися до порад, а й активно брали участь у практичному відпрацюванні невідкладної медичної допомоги, техніці непрямого масажу серця.

12 Державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Донецькій області