У Краматорську починається реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади»

12.04.2021, 14:35, 1264,

Між поліцією Донеччини та територіальною громадою Краматорська підписано Меморандум про початок реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». В підписанні документу взяли участь міський голова Краматорська Олександр Гончаренко та заступник начальника ГУНП в Донецькій області Микола Кащук.

Принципова різниця полягає у тому, що поліцейський офіцер громади, не дивлячись на те, що це штатний працівник Краматорського районного управління поліції, має не тільки працювати, а й проживати на території громади, яку він обслуговує. У Краматорську поліцейські офіцери громади з’являться в п’яти старостинських округах.

Міський голова Краматорська впевнений, що реалізація цього проєкту допоможе забезпечити відкриту та тісну співпрацю громади та правоохоронців.

«Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень», – сказав Олександр Гончаренко.

Заступник начальника ГУНП в Донецькій області Микола Кащук відмітив високий рівень довіри до поліцейських офіцерів громади, які вже працюють в інших містах області та країни.

«Проєкт «Поліцейський офіцер громади» діє на території України. На Донеччині програма вже працює протягом трьох місяців на дев’яти об’єднаних територіальних громадах. Поліцейський офіцер працює та проживає на території громади та є підзвітним громаді. Вони спільно розв’язують проблемні питання, які покладаються на функціонал поліції.

Що до роботи цього проєкту в інших містах області – за три місяці ми не почули жодної скарги від мешканців громад. У нас тільки позитивні відгуки. Рівень підтримки та оцінки правоохоронців досить високий – 70 відсотків. Проєкт показує успіхи на практиці та відроджує рівень довіри населення до поліції.

Підписання документу – це початок старту проєкту. Далі буде оголошено конкурс. Поліцейські, які підходять за критеріями, зможуть взяти участь у конкурсному відборі. Наступний етап – навчання на базі університету внутрішніх справ, яке триватиме два з половиною місяці. І орієнтовно, у середині вересня поліцейські офіцери громади почнуть працювати», – розповів Микола Кащук.

Згідно з меморандумом, поліція Донеччини має забезпечити працівника всім необхідним для якісного виконання своїх функцій. Краматорська міська рада бере на себе обов’язки щодо надання робочого місця, обладнаного по новітнім стандартам, а також закупкою службового автомобіля для поліцейського офіцера громади. Для поліцейських офіцерів громади буде придбано автомобілі, на умовах співфінансування за принципом 50/50 з бюджету міста та держави. Також усі витрати з повного екіпірування як поліціянта, так і обладнання автомобіля, бере на себе Національна поліція.